Topsport


Topsport wordt steeds meer een mentale aangelegenheid. Naast de fysieke kwaliteiten is het tegenwoordig juist de geestelijke gesteldheid die het verschil kan maken qua prestatie.

Mentale begeleiding in de topsport is lange tijd onderbelicht gebleven maar de laatste jaren krijgt het steeds meer aandacht. En dat is niet zo vreemd. Want er zijn talloze redenen waarom we niet optimaal presteren juist als het moet. We merken bijvoorbeeld dat we bezig zijn met randzaken in plaats van met dat ene doel, we zijn niet meer onbevangen maar ervaren alleen nog druk of er is geen plezier meer tijdens de prestatie.

Juist daarom verdient mental coaching een plek in het trainingspakkket van topsporters. Het is een belangrijk onderdeel in de voorbereiding voor dat ene moment van presteren. Zodat we op het moment zelf minder druk ervaren maar in staat zijn om onbevangen onze prestatie te leveren.

Wij begeleiden al vele jaren mensen die in de spotlights moeten presteren. Heeft u behoefte aan mentale begeleiding in uw topsport beleving, neem dan contact met ons op: E-mail

Uit – Zen in de kunst van het Boogschieten:

“Denk niet aan wat je moet doen, denk niet aan hoe je het moet uitvoeren!” riep de meester uit. “Het schot zal alleen soepel verlopen als het de boogschutter zelf verrast.